Kulinarische Reise Weinprobe "Bioweine aus Frankreich" - auf Englisch

Wein / wine – Weinprobe auf Englisch
DirektübertragungausdemWeingutinFrankreich
Online-wine-tasting in English. Tasting the wines - two red and one rose - and get information about the Domaine Nestor Belicard.
1 Cuvee Rosalie 2020 vin de France Rose san sulfites (ohne Schwefel)
1 Lancie sans sulfites Beaujolais Villages 2018
1 Fleurie Grand Pre cuvee fut de chene 2019
For Nestor Bélicard, running an up-and-coming natural winery in one of France’s top regions wasn’t always the plan. A Lyon native, Nestor left the city in 1982 to pursue a career in the aerospace industry. However, a deep passion for his family’s heritage and long winemaking history brought him back to his roots. In 2018, Nestor took over his father’s estate in the small village of Lancié with a new goal of dedicating his life to Beaujolais and its soils.
Though Nestor is no stranger to the world of viticulture. His winemaking lineage spans 10 generations and 300 years within the Beaujolais area, and Nestor is shaking things up like never before. Passionate for organic viticulture and a natural mentality in the cellar, Nestor produces terroir-reflective natural wines in the most hands-off way possible. “For me, converting the estate to organic agriculture and winemaking went without saying,” he says. “My desire is to go back to essentials, that’s to say, to the way my great-grandfather did things in the thirties, before the industrialization of agriculture.”
In the vineyards, Nestor preserves densely planted vineyards and eschews the use of all pesticides and synthetic products. Yields are kept low and all picking is done by hand. Nestor cultivates 4.5 hectares of vines dedicated to Gamay, as well as an additional hectare that he is converting to Chardonnay.
“My objective is to work in total harmony with the environment by respecting the soils and the natural cycles of the vine,” – Nestor Bélicard
Was gibt es zu beachten: Ein Rücktritt von der Buchung ist nur bis 14 Tage vor Kursbeginn möglich, da die Weine noch rechtzeitig versandt werden müssen.
Im Kurspreis ist der Versand der Weine enthalten.

Anmeldeschluss: 27.10.2022

Was sollten Sie vorbereiten?
Sie sollten für die 3 Weine entsprechende Gläser und stilles Wasser bereithalten. Für den kleinen Hunger zwischendurch sind Ihrer Fantasie keine Grenzen gesetzt – eine gute Wahl sind immer Baguette und Käse.
Eine Anmeldung gilt für einen Haushalt. Die Weine haben eine Größe von 0,7 Liter. Sollten Sie mehr als die 3 enthaltenen Flaschen benötigen bitte bei der Anmeldung angeben.
Die Reiseleitung für diesen Abend sind die vhs Filderstadt und der Weingutsbesitzer Nestor Bélicard
Freitag, 11.11.2022; 19 bis ca. 20:30 Uhr.
Kosten: 80 Euro incl. Wein

Kulinarische Reise Weinprobe "Bioweine aus Frankreich" - auf Englisch

Wein / wine – Weinprobe auf Englisch
DirektübertragungausdemWeingutinFrankreich
1 Cuvee Rosalie 2020 vin de France Rose san sulfites (ohne Schwefel)
1 Lancie sans sulfites Beaujolais Villages 2018
1 Fleurie Grand Pre cuvee fut de chene 2019
Im Kurspreis ist der Versand der Weine enthalten.

Anmeldeschluss: 27.10.2022

Was sollten Sie vorbereiten?
Freitag, 11.11.2022; 19 bis ca. 20:30 Uhr.
Kosten: 80 Euro incl. Wein
  • Gebühr